Παρακαλώ χρησιμοποιήστε αυτό το αναγνωριστικό για να παραπέμψετε ή να δημιουργήσετε σύνδεσμο προς αυτό το τεκμήριο:
https://hdl.handle.net/10442/8390
Εξειδίκευση τύπου : | Βιβλίο |
Τίτλος: | Χημεία και Διατροφή |
Δημιουργός/Συγγραφέας: | Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ) |
Επιμελητής έκδοσης: | [EL] Γραμματικοπούλου, Ελένη[EN] Grammatikopoulou, Eleni |
Χορηγός : | Ίδρυμα Στυλιανός & Φανή Μπουτάρη |
Εκδότης: | [EL] Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών[EN] National Hellenic Research Foundation |
Ημερομηνία: | 2002 |
Γλώσσα: | Ελληνικά Νέα (1453- ) |
ISBN: | ISBN: 960-7998-10-3 |
Περίληψη: | Η γνώση της διατροφικής αξίας των τροφίμων και ειδικότερα του οίνου και ελαιόλαδου - βασικών συστατικών της καθημερινής μας διατροφής από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούν σημαντικούς γνωστικούς παράγοντες για την καλή υγεία του λαού. Αφετέρου η ανάπτυξη της βιοτεχνολογίας οδήγησε στην παραγωγή γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων διατροφής, των οποίων η μεν σκοπιμότητα της παραγωγής -κυρίως για λόγους κόστους - δεν αμφισβητείται, η παραγωγή τους όμως γεννά ερωτήματα, σχετικά με τη βιολογική και θρεπτική τους αξία και τις συνέπειες στην υγεία μας. |
Σελίδες: | 140 |
Θεματική Κατηγορία: | [EL] Χημεία (Γενικά)[EN] Chemistry (General) [EL] Βιολογία (Γενικά)[EN] Biology (General) |
Λέξεις-Κλειδιά: | Διατροφή Βιοτεχνολογική έρευνα Βιοτεχνολογία |
Κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων: | © Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (ΕΙΕ)│©National Hellenic Research Foundation |
Σημειώσεις: | Επιστήμης Κοινωνία: Ειδικές μορφωτικές εκδηλώσεις, κύκλος ομιλιών: 20 Μαρτίου έως 24 Απριλίου 2001 140 σ.: εικ., πίνακες |
Εμφανίζεται στις συλλογές: | Μορφωτικές Εκδηλώσεις
|